Hvem er vi?

Naturbadet er en liten småskalabedrift som tilbyr 100% naturlige håndlagde såper, sjampo og miljøvennlig tilbehør. Vi er opptatt av å lage vakre produkter av høy kvalitet, som kundene våre vil bruke igjen og igjen. Vi har et brennende ønske om å ta vare på den vakre planeten vår og er stolte av å lage bærekraftige produkter uten avfall, levert i enkel, resirkulert og plastfri emballasje. Verkstedet vårt ligger i det vakre landskapet på den norske «solkysten», i Sandefjord. 

Bilde av våre produkter

Våre produkter

Våre unike oppskrifter består av en nydelig blanding av plantebaserte smør og oljer som sheasmør, kokosnøttolje, olivenolje, avokadoolje og ricinusolje. Dette gir såpene et luksuriøst skum som er næringsgivende og fuktighetsgivende for huden og håret ditt. Naturlig leire og plantepulver som er bra for huden gir såpene de vakre fargene, og rene eteriske oljer med utvalgte egenskaper gir såpene de fantastiske duftene.

Kunstige såper inneholder mye syntetiske ingredienser, enten for å få dem til å skumme mer eller for parfyme. Det hender de kan forårsake allergiske reaksjoner og irritasjon, og de er ofte basert på palmeolje. I Naturbadets såpe inngår kun de beste naturlige ingredienser, og både oljene, fargene og duftene er nøye utvalgt for sine fordelaktige egenskaper for hud og hår. Våre produkter inneholder absolutt ingen palmeolje, ingen giftstoffer, ingen skadelige kjemikalier, ingen syntetiske dufter/ fargestoffer og ingen konserveringsmidler!

Du kan føle deg trygg på at du kjøper et trygt og kvalitetssikret produkt. I henhold til det norske regelverket for kosmetikk har vi fått utarbeidet sikkerhetsrapporter for alle oppskriftene våre, noe som betyr at de er blitt vurdert av en godkjent kjemiker for å sikre at produktene er milde og trygge. 

Kun med unntak av sjampo med geitemelk og honning, er alle produktene våre egnet for veganere.

Prosessen

I Naturbadet lager vi såpe ved hjelp av den tradisjonelle kaldprosessmetoden. Ved å blande fett (i vårt tilfelle naturlige oljer og plantesmør) med en sterk base (lut) skapes det såpe og glyserol gjennom en kjemisk reaksjon kalt saponifisering eller forsåpning. Luten blir omvandlet til såpe umiddelbart i sapofiseringsprosessen, og det er ingen lut tilbake i produktet. Derfor vises heller ikke lut på såpenes etikett. For å være helt sikker på at såpene er trygge å bruke tilsettes 5-10 % mer olje enn hva som kreves for å lage såpen. Disse overskuddsoljene gjør håndlagde såper ekstra skånsomme og pleiende. 

I industrialisert såpe skilles glyserolen ut av såpen for å selges separat, men i håndlaget såpe beholdes dette fuktighetsbevarende elementet. Glyserol trekker nemlig fukt til huden, og hjelper å holde hendene myke og fine – selv etter at de er blitt rene.

Emballasje

All emballasje er miljøvennlig og bærekraftig. Etiketten er laget av 100% resirkulert papir, og kan resirkuleres eller komposteres i hjemmekompost.
Tradisjonelt silkepapir må sorteres som restavfall. Men vårt silkepapir er laget av syrefritt papir fra bærekraftige kilder og er trykket med soyabasert blekk. Silkepapiret kan både resirkuleres som papir og komposteres i hjemmekompost. Gjennom vårt innkjøp av silkepapir er vi stolt medlem av Eco-Packaging Alliance. Alliansen planter trær for å hindre avskoging i utsatte områder verden over.
Tapen og gavebåndet vi bruker er begge laget av papir og kan resirkuleres eller komposteres.

Vår historie

Michele produsent av såper med miljøvennlig emballasje

Irriterer du deg over alle plastflaskene som fyller dusjsonen? Det gjorde jeg! Med to jenter som nærmet seg tenårene var det i dusjen hjemme hos oss ingen ende på flasker, krukker og andre beholdere av shower gel, bath creams, body wash, shower creams, balsam og sjampoer. «Det må jo være en grønnere måte å få dekket behovet for deilige dufter og velvære», tenkte jeg. Og etter mye prøving og feiling, testing og dusjing, ble Naturbadet født i 2020. 

Gjennom Naturbadet har vi en visjon om å fremme en naturlig livsstil og å bidra til å gjøre verden plastfri, ved å tilby bærekraftige produkter med miljøvennlig emballasje. Derfor lager vi såper av naturlige og plantebaserte oljer, som er bedre for planeten vår og sunnere for huden din. 

Naturlig, enkelt og rettferdig dette er verdiene vi jobber etter, både når det gjelder innholdet i såpene og i andre relasjoner i forretningen.